Als juridische verwijzer

Wanneer er juridische voorwaarden zijn, kan een cliënt zichzelf niet rechtstreeks aanmelden. Aanmelden kan dan enkel op verwijzing van de justitieassistent of de psychosociale dienst van de gevangenis. Voor jongeren dient er steeds aangemeld te worden door de jeugdrechtbank, het jeugdparket of de aan deze instanties verbonden sociale diensten.

In het kader van een efficiënte doorverwijzing gebeurt de aanvraag tot behandeling schriftelijk via het gebruikelijke aanmeldingsformulier. Om alles op een vlotte manier te laten verlopen, worden alle forensische aanmeldingen op een gecentraliseerde manier besproken. Op basis van de ontvangen verslaggeving wordt dan beslist of de cliënt al dan niet in aanmerking komt voor een intakegesprek. De verwijzer wordt hier schriftelijk van op de hoogte gebracht.

CGG VAGGA
T.a.v. Centraal Forensisch Aanmeldingsteam
Boomgaardstraat 7
2018 Antwerpen
forensischezorg@vagga.be

Vrijwillige aanmelding

Wij werken bij voorkeur op verwijzing, wat betekent dat je op aanraden van een andere hulpverlener (zoals een CAW medewerker, de huisarts,…) contact met ons opneemt. Aangezien zij meestal goed kunnen inschatten of ons hulpaanbod gepast zal zijn, raden we iedereen aan om eerst bij een van hen advies te vragen.

Voor een aanmelding kunnen jij of je verwijzer elke werkdag tussen 11u00 en 12u00 terecht op het nummer 03/256 91 00. Een onthaalmedewerker staat je te woord en verbindt je indien nodig door met een hulpverlener. Indien onze dienst mogelijk over een passend zorgaanbod beschikt, wordt een kennismakingsgesprek ingepland.

Wij proberen je zo snel als mogelijk de nodige zorg aan te bieden. Door de grote vraag, hou je best rekening met een mogelijke wachttijd.

Let op! Als je ouder bent dan 18 jaar en wordt doorverwezen vanuit justitie, dient de justitieassistent of PSD jou altijd schriftelijk aan te melden.