Hoe aanmelden bij onze teams verslavingszorg?

Wij werken bij voorkeur op verwijzing, wat betekent dat je op aanraden van een andere hulpverlener (zoals een CAW medewerker, de huisarts,…) contact met ons opneemt. Aangezien zij meestal goed kunnen inschatten of ons hulpaanbod gepast zal zijn, raden we iedereen aan om eerst bij een van hen advies te vragen.

Voor een aanmelding kunnen jij of je verwijzer elke werkdag tussen 11u00 en 12u00 terecht op het nummer 03/256 91 00. Een onthaalmedewerker staat je te woord en verbindt je indien nodig door met een hulpverlener.

Wij proberen je zo snel als mogelijk de nodige zorg aan te bieden. Door de grote vraag, hou je best rekening met een mogelijke wachttijd.

Belangrijk: onze vestiging in de Boomgaardstraat is elke middag tussen 12u15 en 12u45 gesloten. 

Wil je ons verslavingspreventieteam contacteren? Klik hier.

Wenst u als hulpverlener te overleggen over een cliënt?

Wij beantwoorden graag vragen over de aanpak en behandeling van cliënten van zorgverstrekkers uit de gezondheids- en welzijnszorg. 
U neemt best telefonisch contact (03 256 91 40) op met ons. U zal onmiddellijk doorverbonden worden met een hulpverlener, of een afspraakmoment aangeboden krijgen waarop een hulpverlener u zal terugbellen. Het kan gaan om:

  • Een adviesgesprek met betrekking tot een mogelijke verwijzing
  • Een consultgesprek over een cliënt die door u wordt behandeld en waarbij advies gevraagd wordt over de aanpak van bepaalde situaties zoals medicatie, crisisopvang, verwijsmogelijkheden,…

Heb je dringend hulp nodig?

Klik hier voor andere links